‘PSV’er Willems grootste talent van Nederland’

Jetro Willems is verkozen tot het grootste talent van Nederland. Hij staat eerste op de lijst van Total Dutch Football, dat de vijftig grootste Nederlandse talenten selecteerde. Opvallend is dat, hoewel Ajax altijd geroemd wordt om de jeugdopleiding, de eerste Ajacied pas op plaats zes staat.

Naast PSV en Ajax zijn ook Feyenoord en FC Twente goed vertegenwoordigd in de top tien. Na linksback Willems is Twente-sterspeler Hakim Ziyech de tweede naam op de lijst. Terence Kongolo, die afgelopen seizoen veel kritiek kreeg, is de verrassende nummer drie. Feyenoord-verdediger Sven van Beek volgt erna en Jesus Manuel Corona van FC Twente maakt de top-5 compleet.

Op nummer zes vinden we de eerste speler uit Amsterdamse gelederen, Riechedly Bazoer. Kanttekening hierbij is dat de talentvolle middenvelder zijn opleiding in Eindhoven genoot. Naast Bazoer is er in de top tien ook plaats voor zijn ploeggenoten Davy Klaassen (7) en Anwar El Ghazi (9). Nog iets wat opvalt aan de lijst: Ajax-speler Jaïro Riedewald, al enkele keren door buitenlandse media als groot talent bestempeld, moet het doen met de 44e plek.

Praat Mee!