Sneijder foetert media uit tijdens training: ‘Praat niet over mij!’

Wesley Sneijder is even helemaal klaar met de media. De middenvelder van Galatasaray besloot tijdens het trainingskamp in Oostenrijk dan ook een statement te maken tegenover de verzamelde pers. ‘Ik heb een verzoek. Praat niet over mij!’, schreeuwde Sneijder over het veld.

Dat is duidelijk te zien en te horen op een video die gisteren opdook. Volgens de media is de Oranje-international te zwaar teruggekomen van vakantie en er wordt gesuggereerd dat Sneijder zijn contract bij Galatasaray niet wil verlengen. ‘Praat niet over mij!’, herhaalde de vedette van het Nederlands elftal tegen de media. ‘Dat geldt voor jullie allemaal. Over mijn gewicht, over mijn contract, jullie moeten daarmee stoppen.’

Media storen Sneijder

Twee dagen geleden kwam La Repubblica nog met het nieuws op de proppen dat Juventus een bod van zes miljoen euro had uitgebracht op Sneijder, die nog één jaar vastligt in Istanboel. Zijn zaakwaarnemer Guido Albers heeft in een interview met Eurosport wat meer duidelijkheid gegeven over de actie van zijn cliënt. ‘De media storen hem met hun verhalen, het lijkt erop dat ze niet weten wat ze moeten schrijven’, aldus Albers.

‘Wesley heeft iets langer vakantie gehad en dat mocht van de trainer, blijkbaar heeft hij dat dus verdiend. Hij wordt ook nog vader, dus er komt veel op hem af. Over twee of drie weken is hij er klaar voor’, benadrukt de belangenbehartiger van Sneijder, die binnenkort weer om tafel gaat met de Turkse clubleiding. ‘Galatasaray heeft aangegeven dat ze binnenkort over het contract willen praten en dat vinden wij prima. Wij kijken uit naar die afspraak. Er is geen enkel probleem en beide partijen respecteren elkaar. Er is ook nog niet eens over geld gesproken en we hebben ook niet met andere clubs onderhandeld’, besluit Albers.

Praat Mee!