Stekelenburg eindelijk weer eerste keeper: ‘Dat voelt lekker’

Dit moet het seizoen worden van de wederopstanding van Maarten Stekelenburg. De voormalige eerste doelman van het Nederlands elftal heeft vier jaar geleden voor de laatste keer een volledig seizoen onder de lat gestaan. Dit jaar krijgt hij voorlopig de kans om zich onsterfelijk te maken onder de lat bij Southampton. Na afloop van het gewonnen oefenduel met Feyenoord (3-0) kon Stekelenburg eindelijk weer de media met een stralende glimlach te woord staan.

‘Natuurlijk voelt dat lekker’, doelde de 32-jarige keeper voor de camera van FOX Sports op het feit dat hij weer eerste keus is. Ronald Koeman haalde Stekelenburg deze zomer op huurbasis op bij Fulham, dat hem eerder al uitleende aan AS Monaco. In het prinsendom was de oud-doelman van Ajax de tweede doelman achter Danijel Subasic en moest hij het hebben van speeltijd in de Franse bekertoernooien.

Bij zijn nieuwe club hoeft Stekelenburg zich voorlopig niet druk te maken over serieuze concurrentie. Fraser Forster, die normaal gesproken onder de lat staat bij The Saints, komt dit kalenderjaar namelijk niet meer in actie wegens een zware knieblessure. ‘Ik ben tevreden over hoe het nu gaat. Je hoeft niet altijd wat te doen om in je ritme te komen’, ging Stekelenburg in op zijn rustige avond in De Kuip. De 54-voudig international hoefde zelden handelend op te treden.

De oefenwedstrijd tegen Feyenoord was de afsluiter van het trainingskamp van Southampton in Nederland. ‘Het was een goed, maar ook pittig trainingskamp hier. Wij zijn klaar voor Vitesse’, aldus Stekelenburg over de eerstvolgende wedstrijd, waarin Southampton het in de derde voorronde van de Europa League opneemt tegen Vitesse.

Praat Mee!