Van Bronckhorst blij met jeugdinternational

Donderdag speelde Feyenoord een ongelukkige wedstrijd tegen Southampton. De Rotterdammers verloren met 3-0 kansloos van de ploeg van voormalig coach Ronald Koeman, maar de nieuwe trainer Giovanni van Bronckhorst heeft toch een lichtpuntje gezien in de wedstrijd. 

De jonge rechtsback Rick Karsdorp speelde een uitstekende wedstrijd tegen The Saints en na afloop kon van Bronckhorst zijn enthousiasme niet onder de banken of stoelen steken. ‘Karsdorp deed het goed, hij herkent de momenten steeds beter en hij heeft een goed schot en een geweldige drive.’ zegt de voormalig captain van Oranje.

De jeugdinternational won bijna al zijn verdedigende duels en was een plaag voor de buitenspeler en linksback van Southampton. De 20-jarige Karsdorp debuteerde vorige seizoen onder Fred Rutten als rechtsback, omdat hij de jongeling niet zag doorbreken als middenvelder waar hij zijn gehele opleiding heeft gespeeld. Dit bleek een goede zet te zijn van de ontslagen trainer want Karsdorp speelde al snel aankoop Luke Wilshire uit de basis.

foto: Instagram

Praat Mee!