Hulk afwezig bij WK-loting naar aanleiding van racisme

De Braziliaan Hulk heeft zich teruggetrokken als assistent bij de loting voor het kwalificatietoernooi voor het WK 2018 in Rusland. De aanvaller in dienst van Zenit Sint-Petersburg vertelde enkele dagen geleden in een interview dat hij het racisme in Rusland schrikbarend vind. Volgens de FIFA heeft Hulk verplichtingen met zijn club. 

De spits, die zelf ook meerdere malen werd belaagd met bananen, is van mening dat er in een land waar kleurlingen niet geaccepteerd worden ook geen toernooi kan worden georganiseerd. Hiermee doelt hij op het laatste incident met Frimpong. De speler met Ghanese roots werd in een wedstrijd uitgescholden en kreeg oerwoudgeluiden naar zich toe geworpen. Als reactie stak Frimpong zijn middelvinger op en moest dit bekopen met een rode kaart. Sinds dit incident is racisme in Rusland weer een ‘hot topic’, maar zowel de FIFA als de Russische voetbalbond ontkennen elke vorm van racisme en hebben Hulk hoogstwaarschijnlijk verbannen bij de ceremonie.

Tijdens de WK loting zullen onder meer Ronaldo, Diego Forlan en Samuel Eto’o aanwezig zijn om het WK te promoten. Ook president Vladimir Poetin en de onlangs afgetreden Sepp Blatter zullen aanwezig zijn bij het WK-gala.

Onze11 doet zaterdag live verslag van de WK-loting.

Praat Mee!