‘Gewilde Nederlander op shortlist Koeman’

Virgil van Dijk staat nog altijd onder contract bij Celtic. Mogelijk brengt Southampton daar binnen afzienbare tijd verandering in. Ronald Koeman zou zijn zinnen hebben gezet op de diensten van de 24-jarige verdediger, nadat hij Floris Gardos deze week zag wegvallen met een zware knieblessure.

Woensdagavond schakelde Van Dijk met Celtic nog het IJslandse Stjarnan uit in de tweede voorronde van de Champions League. De Schotten zijn er alles aan gelegen om het hoofdtoernooi van het miljoenenbal te halen. In de jacht op een ticket voor de groepsfase van de CL heeft Celtic Van Dijk hard nodig. Pas na het behalen van het hoofdtoernooi of na uitschakeling in de voorrondes is de Schotse kampioen bereid te praten over een transfer van de oud-speler van FC Groningen.

Ross Wilson, de hoofdscout van Southampton, zou Van Dijk de laatste paar maanden vaak aan het werk hebben gezien en overtuigd zijn van de kwaliteiten van de Bredanaar. Volgens diverse Engelse media willen The Saints hun interesse in Van Dijk snel concretiseren nu Gardos zeven maanden aan de kant staat. Celtic zou veertien miljoen euro willen hebben voor de mandekker, die eerder al in verband werd gebracht met Arsenal, Norwich City en Sunderland.

Praat Mee!