De Jong overwoog vertrek bij AC Milan

Lange tijd leek het erop dat Nigel de Jong deze zomer gebruik zou maken van zijn transfervrije status. Vlak voordat zijn contract daadwerkelijk afliep, besloot de middenvelder van het Nederlands echter alsnog zijn contract bij AC Milan te verlengen tot de zomer van 2018.

De ambitieuze plannen van de Milanese club hebben uiteindelijk de doorslag gegeven voor De Jong. ‘Ik geloof in dit nieuwe project. We zullen terugkeren in Europa en weer meedoen om de landstitel. Dat is waarom ik hier ben’, legt de ex-speler van Manchester City, Hamburger SV en Ajax uit.

Aan interesse had De Jong geen gebrek. Manchester United hing lange tijd aan het vinkentouw voor de 81-voudig international, terwijl ook Ajax informeerde naar zijn diensten. Uiteindelijk zat de juiste club er niet tussen voor De Jong, die daarop besloot om opnieuw in gesprek te gaan met de Italiaanse clubleiding. Dat leidde uiteindelijk tot een overeenkomst over een nieuw contract.

‘Ik heb tijd gehad om na te denken over mijn toekomst. Ik vond uiteindelijk dat het het beste was om te blijven’, zegt De Jong op een persconferentie in China. ‘Ik ben gelukkig en mijn familie ook.’ (Foto: Dmitrij Nejmyrok, Wiki Commons)

Praat Mee!