‘Van der Vaart is gewoon een goede voetballer die alles kan’

Harry Redknapp heeft tegenover Kicca gereageerd op de uitspraken die Rafael van der Vaart eerder deze week deed. De oud-middenvelder van Tottenham Hotspur noemde zijn vertrek bij de Londense club de ‘grootste fout’ in zijn loopbaan. Redknapp werkte enkele seizoenen met Van der Vaart samen op White Hart Lane en snapt nog altijd niet hoe de Spurs hem hebben kunnen laten gaan.

‘Ik kan niet begrijpen dat Tottenham hem zo makkelijk heeft laten gaan’, vertelt de 68-jarige Brit. ‘Rafa was een fantastische voetballer en het was een groot plezier dat team, met ook Gareth Bale en Luka Modric, te trainen. Hij is gewoon een goede, goede voetballer, die doelpunten kan maken, kansen kan creëren en een geweldige pass in huis heeft. Hij kan alles. En hij is een lovely lad‘, aldus Redknapp.

Van der Vaart flirtte met een terugkeer naar Tottenham, maar gaf uiteindelijk de voorkeur aan een driejarig contract bij Real Betis. Ondanks dat hij met zijn 32 jaar niet meer de jongste is, heeft Redknapp nog altijd vertrouwen in de kwaliteiten van Van der Vaart. ‘Ik ben hem op de voet blijven volgen. Betis? Ik denk dat die club bij hem past. Rafa is nooit snel geweest en dus kan hij dat ook niet verliezen. Hij gaat het goed doen in Spanje.’

Praat Mee!