Kinderen Kuyt keken op van oude man: ‘Hij kuste mij twee keer’

Dirk Kuyt vertrok afgelopen zomer na drie jaar bij Fenerbahçe en weet dan ook als geen ander wat Robin van Persie staat te wachten in Istanboel. De in 2014 afgezwaaide Oranje-international geeft toe dat het leven als Fenerbahçe-speler niet altijd over rozen gaat. Zelf maakte hij af en toe de meest gekke dingen mee, zo vertelt Kuyt in De Telegraaf.

‘Ik weet nog goed dat ik, kort na mijn presentatie, voor het eerst een visje ging eten met de familie’, haalt de 35-jarige Katwijker een herinnering op uit zijn beginperiode bij De Gele Kanaries. ‘Na het hoofdgerecht liep ik met mijn kinderen even naar de waterkant, toen er een oude man op me af kwam lopen. Die pakte me vast. Omhelsde me. Kuste me twee keer op de wangen. Hij wilde laten zien hoe dankbaar hij was dat ik voor Fenerbahçe kwam voetballen – en dat is prachtig natuurlijk. Maar mijn kinderen stonden wel eventjes raar te kijken’, aldus Kuyt.

‘Woonden op afgesloten compound’

De aanvaller van Feyenoord moest de nodige concessies doen toen hij de overstap maakte van Liverpool naar Fenerbahçe. ‘Ik had het voor geen goud willen missen, maar je levert er wel wat privacy voor in’, laat Kuyt weten. ‘Dat hoort er gewoon bij. Wij woonden in Istanbul op een afgesloten compound. Daarbinnen heb je ook een supermarkt en wat winkels. Maar daarbuiten is het soms lastig om je vrij te bewegen, ja’.

Desondanks bewaart Kuyt warme gevoelens aan zijn tijd in Turkije. ‘De mensen zijn ongelooflijk aardig en die drie jaar hebben mijn leven echt verrijkt, in de brede zin.’

photo credit: IMG_0269 via photopin (license)

Praat Mee!