Gutiérrez: ‘Nederland nog steeds wereldtop’

Felipe Gutiérrez treft aankomende zomer  met zijn Chili het Nederlands Elftal. In de huidige tendens een wedstrijd die Chili zou kunnen winnen, Gutiérrez denkt daar echter anders over.

‘Nederland heeft in mijn ogen een geweldig elftal’, zegt de Twente-speler tegen ELF Voetbal Magazine. ‘Met Arjen Robben en Robin van Persie als grote wereldsterren. Ook op het middenveld en achterin loopt veel kwaliteit rond. Nee, er is geen enkele reden om Nederland te onderschatten, jullie behoren nog steeds tot de wereldtop’, zegt Gutiérrez.

De middenvelder van de Tukkers hoopt in Brazilië aan spelen toe te komen, maar ondervindt hevige concurrentie op het middenrif van de Chilenen. ‘Het gaat moeilijk worden om in de basis te komen’, erkent Gutiérrez dan ook. ‘Tegen Duitsland stond ik in de basis omdat Marcelo Diaz geblesseerd was. Dat ging prima, de bondscoach was tevreden. Ik zit dicht tegen de basis aan en als de bondscoach mij nodig heeft, ben ik er klaar voor.’

Gutiérrez woont nu twee jaar in Nederland, het land waarin zijn vader ook elf jaar woonde, en is derhalve een spion voor zijn landgenoten. ‘In het huidige voetbal zijn er weinig geheimen meer. Iedereen weet alles van iedereen’, zegt de middenvelder daarover. Toch wenst Gutiérrez Oranje het allerbeste. ‘Ik gun Oranje een mooi WK, maar zo mooi als dat van ‘mijn’ Chili. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!