Blind over WK-groep: ‘Erg aan elkaar gewaagd’

Hoewel Didier Deschamps, de bondscoach van Frankrijk, er van overtuigd is dat Nederland de gedoodverfde favoriet is in WK-kwalificatiepoule A, denkt Oranje-bondscoach Danny Blind daar heel anders over. ‘Wat mij betreft zijn we heel erg aan elkaar gewaagd’, vertelt de trainer aan Voetbal International.

De vraag wie nou echt dé favoriet is in de groep, weet Blind niet te beantwoorden. ‘Op basis van de FIFA-wereldranglijst zijn wij dat, maar velen zullen inderdaad Frankrijk zeggen’, zijn de woorden van Blind, die in maart 2014 het Nederlands elftal onder Louis van Gaal nog met 2-0 zag verliezen in een oefenduel.

‘Wij schrokken daar toen niet zo heel erg van. We misten toen heel wat spelers, onder anderen Arjen Robben. Maar het klopt wel dat het in die twee jaar met Van Gaal als bondscoach een van de weinige wedstrijden was waarin we kansloos waren’, aldus de opvolger van de opgestapte Guus Hiddink.

‘Maar ook daar hebben we toen lering uit getrokken. Want uiteindelijk eindigden wij met Nederland hoger dan Frankijk op het WK’, concludeert Blind. Ondanks de vele berichtgevingen omtrent het WK 2018, is het voor Oranje eerst zaak om zich te kwalificeren voor het EK 2016 in Frankrijk. 3 september is IJsland in eigen land de tegenstander. Daarna volgen er nog vier andere duels, die allen van groot belang zullen zijn. Bekijk hier het EK-kwalificatieprogramma.

Praat Mee!