Bulgaren niet blij met loting: ‘Nederland en Frankrijk zijn wereldmachten’

Ivaylo Petev moest even bijkomen van de schrik toen hij tijdens de loting zag hoe zijn Bulgarije in een groep werd geplaatst met Nederland, Frankrijk en Zweden. De bondscoach van de Bulgaren kan plaatsing voor het WK wel vergeten, alhoewel hij de handdoek nog niet bij voorbaat in de ring wil gooien.

Petev reageerde zaterdagavond tegenover Gol op de loting voor de WK-kwalificatiereeks. ‘Dit is de zwaarste groep. Nederland en Frankrijk zijn in de voetballerij absolute wereldmachten en we weten allemaal dat het ook tegen Zweden erg lastig spelen is’, laat de 40-jarige oefenmeester weten, die in december 2014 werd aangesteld als bondscoach van Bulgarije. ‘Het feit dat die landen waarschijnlijk bij de eerste drie zullen eindigen, wil niet zeggen dat wij niet alles gaan geven. Sterker: wij gaan alles wat wij in ons hebben geven om deze moeilijke groep te overleven’, aldus Petev.

De bondscoach van Wit-Rusland, Aleksandr Khatskevich, kan wel leven met de koppeling aan Nederland en Frankrijk. Hij is naar eigen zeggen ‘niet teleurgesteld’ met de loting. ‘Dat zou ik zeker niet willen zeggen, nee. We hadden misschien makkelijker kunnen loten, maar zitten nu wel in een erg interessante poule’, vertelt Khatskevich.’Nederland, Frankrijk en Zweden zijn sterke teams die regelmatig meedoen aan de eindtoernooien en Bulgarije is ongeveer van ons niveau.En Luxemburg zijn we al vaker tegengekomen, dat worden zo langzamerhand vrienden van ons.”

Praat Mee!