Blind content met overstap Depay: ‘Uitstekende transfer’

Robin van Persie, Arjen Robben en Wesley Sneijder zijn met hun 31 jaar niet de jongste meer. In de komende jaren zullen spelers als Stefan de Vrij, Daley Blind, Kevin Strootman en Memphis Depay zich dan ook dusdanig moeten ontwikkelen, zodat het gemis van dat drietal opgevangen kan worden bij het Nederlands elftal. Laatstgenoemde is met zijn transfer naar Manchester United aardig op weg om de nieuwe sterspeler te worden bij Oranje. Bondscoach Danny Blind is uitermate tevreden met de ontwikkeling die Depay doormaakt.

 

Op het afgelopen WK in Brazilië deed de 21-jarige aanvaller al van zich spreken door zowel tegen Australië (3-2) als Chili (2-0) te scoren. Zijn doelpunt tegen Australië bleek uiteindelijk zelfs de winnende treffer te zijn. Het mocht dan ook geen verrassing heten dat Tottenham Hotspur na afloop van het WK een concreet bod uitbracht op Depay, maar de flamboyante vleugelspits besloot nog een jaar bij PSV te blijven. En met succes, want Depay werd met een straatlengte kampioen met de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot. Nog voor het einde van het seizoen kon hij bovendien zijn gedroomde transfer naar Manchester United afronden.

‘Ik ben dolblij voor hem’, zegt Blind over de transfer van Depay. ‘Het is een uitstekende transfer voor een uitstekende speler. Hij heeft daar een goede trainer die hem bovendien al goed kent. Dat is belangrijk’, doelt de Zeeuw op Louis van Gaal, die na twee jaar als bondscoach van het Nederlands elftal een contract ondertekende als manager van Manchester United. Het was Van Gaal die Depay op negentienjarige leeftijd liet debuteren in Oranje en hem een jaar later ook meenam naar het WK.

Individuele klasse

Met de zware WK-kwalificatiereeks voor de boeg, kan Blind wel wat stootkracht gebruiken in de voorhoede. ‘Frankrijk heeft een heel arsenaal aan topspelers om uit te putten, maar wij hebben ook heel wat individuele klasse’, wijst Blind in gesprek met Voetbal International op de aanwezigheid van Robben en Depay. Of Robben er ook over drie jaar nog bij is, valt nog te bezien. De blessuregevoelige aanvaller is bij aanvang van het WK 34 jaar. (Foto: Kathi Rudminat, Wiki Commons)

Praat Mee!