Zwaar WK-kwalificatie programma voor Oranje

Op 6 september 2016 begint het Nederlands elftal aan de kwalificatiereeks voor het WK 2018 in Rusland. De ploeg van bondscoach Danny Blind reist dan af naar Zweden om de eerste wedstrijd te spelen en hopelijk een goede stap te zetten naar het prestigieuze voetbaltoernooi in Rusland.

Oranje moet gelijk aan de bak, want na de openingswedstrijd tegen Zweden moeten de spelers een maand later het thuis opnemen tegen Wit-Rusland en Frankrijk. De laatste keer dat het Nederlands elftal speelde tegen de Fransen mondde uit in een 2-0 nederlaag. De eerste drie wedstrijden zijn dus cruciaal voor de nieuwe bondscoach, want alleen de eerste plek geeft recht op directe deelname aan het WK.

Op 13 november speelt Nederland zijn laatste WK-kwalificatie duel van het jaar 2016 tegen Luxemburg. In 2017 speelt Oranje tussen maart en oktober de laatste zes duels van de reguliere kwalificatiecampagne. Als Danny Blind en zijn ploeg er niet in slaagt om eerste te worden, dan volgen er play-offs tussen de beste acht nummer twee’s van iedere poule.

Kwalificatieschema Nederlands Elftal 2016-2017

Kwalificatie

Praat Mee!