Nieuwe positie voor Blind bij United: ‘Ook al bij Ajax gespeeld’

Vorig seizoen speelde Daley Blind veelal als linksback of controlerende middenvelder in het elftal van Manchester United-trainer Louis van Gaal. Dit seizoen lijkt de veelzijdige oud-speler van Ajax zich wederom op een andere positie te moeten richten. Zaterdagavond startte Blind in het oefenduel met FC Barcelona (3-1 winst) als linker centrale verdediger, en dat deed hij voortreffelijk. 

Met het aantrekken van Morgan Schneiderlin heeft de Oranje-international een extra concurrent erbij op het middenveld, waardoor Van Gaal een nieuwe rol voor Blind voor ogen heeft. De manager van The Red Devils wil het liefste Sergio Ramos losweken bij Real Madrid. Tot die tijd zal Blind in elk geval in het centrum spelen.

De 25-jarige Amsterdammer heeft wel al enige ervaring opgedaan in het hart van de defensie. ‘Ik heb een hoop wedstrijden als centrale verdediger gespeeld in de jeugd en ook in het eerste van Ajax’, laat Blind weten aan de Engelse media. ‘De trainer weet dat ik een speler ben die op veel posities kan spelen. Ik speel waar de trainer mij nodig heeft. Natuurlijk is elke positie anders, maar ik ken de posities en probeer het zo goed mogelijk in te vullen en mijn eigen spel te spelen.’

Praat Mee!