VIDEO | Wijnaldum scoort wederom, ook De Jong trefzeker

VIDEO | Georginio Wijnaldum maakt de hoge verwachtingen in Newcastle meer dan waar. De van PSV overgekomen middenvelder heeft zaterdag opnieuw gescoord voor zijn nieuwe werkgever. Ook Siem de Jong was trefzeker in de oefenwedstrijd tegen Sheffield United (2-2).

Net als afgelopen woensdag mocht Wijnaldum wederom beginnen in de basisopstelling van The Magpies. Ook Tim Krul, Daryl Janmaat en Vurnon Anita stonden aan de aftrap van het oefenduel met Sheffield. De eerste wedstrijd van Wijnaldum als basisspeler van Newcastle United luisterde de Oranje-international meteen op met een doelpunt. In het verloren oefenduel met Portland Timbers (4-3) nam Wijnaldum de eerste treffer voor zijn rekening.

Ook tegen Sheffield opende de 24-jarige Rotterdammer de score voor Newcastle. Wijnaldum was er als de kippen bij om een rebound van Papiss Cissé binnen te tikken. Een kwartier voor tijd haalde Newcastle-trainer Steve McClaren de oud-speler van Feyenoord naar de kant ten faveure van De Jong, die binnen zes minuten voor de tweede keer toesloeg voor de Engelsen. Dat was uiteindelijk niet genoeg voor de overwinning, want vlak voor tijd maakte Sheffield de gelijkmaker.

Praat Mee!