‘Chief creator’ Wijnaldum oogst lof: ‘Zijn loopacties zijn indrukwekkend’

Georginio Wijnaldum heeft weinig last van de druk die zijn prijskaartje van twintig miljoen euro met zich meebrengt. Hij maakt in de voorbereiding een verpletterende indruk op zijn trainer Steve McClaren en de media.

Nadat de offensieve middenvelder vorige week woensdag voor de eerste keer het net wist te vinden als speler van Newcastle United, oogstte Wijnaldum gisteren wederom veel lof. In de oefenwedstrijd tegen Sheffield United (2-2) maakte het jeugdexponent van Feyenoord alweer zijn tweede doelpunt in de voorbereiding op het nieuwe Premier League-seizoen.

The Newcastle Chronicle was onder de indruk van het optreden van Wijnaldum. ‘Hij slaagde er opnieuw in om te scoren en maakte weer indruk in het shirt van Newcastle United’, schrijft de krant over de middenvelder van het Nederlands elftal. ‘Hij vervulde een centrale rol op het middenveld, eigenlijk als een soort nummer tien achter Papiss Cisse. Wijnaldum was de chief creator van Newcastle, de ploeg oogde fris in het aanvalsspel. Wijnaldum was intelligent, inventief en legde energie in het duel. Hij werkt hard en scoorde dus weer. Zijn loopacties zijn indrukwekkend.’

Ook McClaren was erg enthousiast over zijn zomerse aanwinst. ‘Gini heeft al een paar keer gescoord in de twee wedstrijden die hij heeft gespeeld. Hij laat echt zijn kwaliteit zien’, zei de Britse oefenmeester tegen Sky Sports. (Foto: Kathi Rudminat, Wiki Commons)

Praat Mee!