Blind over vertrek Hiddink: ‘Ik heb niet overwogen solidair te zijn’

Danny Blind volgt per 1 augustus Guus Hiddink op als bondscoach van het Nederlands elftal. Het afscheid van de 68-jarige Varssevelder kwam als een verrassing voor Blind, maar hij heeft nooit overwogen om zijn lot te verbinden aan Hiddink.

‘Ik heb prettig met Guus gewerkt en ook na zijn vertrek contact met hem gehouden’, laat de 53-jarige Zeeuw weten aan De Telegraaf. ‘Over de inhoud van de gesprekken kan ik niks zeggen. Het afscheid was een zaak van Guus en de directie van de KNVB. Ik heb niet overwogen solidair te zijn’, verduidelijkt Blind.

Het vertrek van Hiddink kwam niet als een donderslag bij heldere hemel. Na de laatste interland tegen Letland (2-0 winst) speculeerde De Telegraaf al over het vervroegd terugtreden van de oefenmeester. Desondanks meent Blind dat hij het vertrek van Hiddink niet aan had zien komen. ‘Natuurlijk was het een verrassing. We sloten het laatste duel in Letland winnend af, dus dan verwacht je dat de staf bij de volgende wedstrijd hetzelfde is’, aldus Blind. ‘Ik werd opeens met het opstappen van Guus geconfronteerd, waardoor mijn dienstverband als bondscoach naar voren werd geschoven.’

‘Het klopt dat ik veel verantwoordelijkheid van hem kreeg’, gaat de opvolger van Hiddink verder. ‘Maar ook opstappen kon niet, omdat er voor mij al een vervolg aan het assistentschap vast zat. Een vertrek zou niet logisch zijn.zijn met Nederland. De laatste twee WK’s zijn we tweede en derde geworden.’ (Foto: Paul Blank)

Praat Mee!