Sky Sports: ‘Afellay ondergaat medische keuring bij Stoke’

Ibrahim Afellay gaat hoogstwaarschijnlijk zijn loopbaan vervolgen bij het Engelse Stoke City. De middenvelder, die de afgelopen weken nog veelvuldig werd gelinkt aan landskampioen PSV, ondergaat volgens het goed geïnformeerde Sky Sports maandagochtend een medische keuring bij Stoke City. 

De 29-jarige middenvelder is sinds zijn vertrek bij FC Barcelona transfervrij en had de clubs voor het uitkiezen. PSV probeerde de international te verleiden met een terugkeer naar Eindhoven, maar het lijkt er nu op dat Afellay zijn geluk gaat zoeken bij The Potters. Hierbij wordt hij herenigd met voormalig ploeggenoot Erik Pieters, samen speelde zij meerdere seizoenen bij de Eindhovenaren. Ook Marco van Ginkel komt dit seizoen op huurbasis uit voor Stoke.

De 50-voudige international maakte in 2011 zijn droomtransfer naar FC Barcelona, maar door een zware blessure kon hij het niet waarmaken bij de Catalanen. Ook zijn uitleenbeurten bij Schalke 04 en Olympiakos mondde uit in een teleurstelling. In Griekenland kwam de technicus tot negentien wedstrijden, maar lag hij vaak in de clinch met zijn trainer. Nu hoopt hij een nieuwe start te maken in de Premier League.

Praat Mee!