Van Gaal stopt over twee jaar: ‘Dat heb ik aan Truus beloofd’

Het einde van de succesvolle trainerscarrière van Louis van Gaal is in zicht. De 63-jarige manager van Manchester United is van plan om in 2017 met pensioen te gaan.

‘Ik heb dat aan mijn echtgenote Truus beloofd’, zegt Van Gaal tegenover de Engelse media. ‘We hebben niet veel jaren meer samen, denk ik. Dat is de reden.’ De oud-bondscoach van het Nederlands elftal sluit daarmee uit dat hij na zijn klus in Engeland nog ergens aan de slag gaat.

‘Mijn laatste wens was om nog eens in de Premier League te werken. Nu werk ik daar. Wat moet ik daarna nog doen, in Qatar gaan werken om nóg meer geld te verdienen?’, vraagt Van Gaal zich af. ‘Nee, ik denk het niet. Je moet ook van het leven genieten.’

De geboren Amsterdammer kende zijn grootste successen in de vorige eeuw als hoofdtrainer van Ajax. In het gouden jaar 1995 veroverde Van Gaal zowel de Champions League als de wereldbeker met de recordkampioen van Nederland. ‘Ik heb in mijn carrière vrijwel al mijn doelstellingen behaald. Ik moet bekennen dat ik in het verleden aan mijn vrouw heb beloofd op mijn 55e te stoppen. Maar ik ben dus nog steeds aan het werk, komende week word ik al 64’, aldus Van Gaal, die nog een tweejarig contract heeft bij United.

photo credit: WVDOCongres in Beeld via photopin cc

Praat Mee!