Van Gaal beschermde Van Persie: ‘Misschien wel mijn lievelingetje’

Hoe hecht de band tussen Louis van Gaal en Robin van Persie ook was, de trainer van Manchester United kon vorig seizoen niet anders dan concluderen dat de Oranje-aanvaller geen toegevoegde waarde meer had voor zijn ploeg. ‘Dat soort keuzes maken is niet altijd leuk.’

Van Persie besloot na het aanhoren van de plannen van Van Gaal dan ook eieren voor zijn geld te kiezen. De 31-jarige spits tekende onlangs een driejarig contract bij Fenerbahçe. Van Gaal nam zondag de tijd om het vertrek van Van Persie toe te lichten tegenover de verzamelde pers.

‘Het was een proces’, citeert De Telegraaf op uit de mond van Van Gaal. ‘Na een seizoen ga je altijd evalueren met de staf en met de spelers. Dan bekijk je alle aspecten: ‘Wie droeg er bij aan de uiteindelijke 4e plaats in de Premier League en wiens inbreng was minimaal?’ Op basis van die aspecten maak je keuzes en die zijn niet altijd leuk’, zegt de oefenmeester in de Verenigde Staten, waar United een trainingskamp heeft belegd.

Oranje

Bij het Nederlands elftal werkten Van Gaal en Van Persie nog succesvol samen. Hoewel vele criticasters vonden dat Klaas-Jan Huntelaar een basisplaats verdiende op het WK in Brazilië, hield de toenmalige bondscoach het vertrouwen in Van Persie. ‘De media schreven dat Van Persie mijn lievelingetje was. Misschien heb ik hem inderdaad teveel beschermd’, geeft de 63-jarige trainer toe. (Foto: Twitter)

Praat Mee!