Mexicaanse ‘Robben-hater’ krijgt felicitaties van KNVB

Mexico heeft zondagavond (lokale tijd) beslag weten te leggen op de Gold Cup. De KNVB vond het een mooie aangelegenheid om via Twitter contact te zoeken met de Mexicaanse fan José Somor, ook wel bekend als de man die de Nederlandse voetbalbond dagelijks lastigvalt met de vermeende schwalbe van Arjen Robben in de achtste finalewedstrijd op het WK tegen Mexico.

Somor kreeg op het sociale medium de felicitaties van de KNVB, nadat zijn land in de finale van het Noord- en Midden-Amerikaanse kampioenschap had afgerekend met Jamaica (3-1). De fanatieke aanhanger van het Mexicaanse nationale elftal stuurt al ruim een jaar lang elke dag een tweet naar de bond met daarin de boodschap dat Nederland geen strafschop verdiende in het WK-duel met Mexico. Robben ging in Brazilië bij een 1-1 stand gewillig naar de grond en leidde daarmee de uitschakeling van Mexico in. Klaas-Jan Huntelaar faalde niet vanaf de stip.

Ruim een jaar later had Mexico het geluk aan haar zijde in de kwartfinale van de Gold Cup. De Mexicanen kropen tegen Costa Rica door het oog van de naald, nadat de arbiter wel heel makkelijk een strafschop toekende aan de Midden-Amerikanen. De KNVB wilde wel meegaan in de gedachtegang van Somor en stelde dat de penalty van Mexico terecht was gegeven. ‘Gefeliciteerd @Josesomor26 #hetwaseenpenalty’, schreef de bond op haar officiële Twitter kanaal.

Praat Mee!