Blind kijkt uit naar weerzien met Zlatan: ‘Uitdaging om tegen hem te spelen’

De loting voor de kwalificatiecyclus van het WK van 2018 in Rusland wees zaterdag uit dat Nederland het onder meer op gaat nemen tegen Zweden. Het betekent voor bondscoach Danny Blind een weerzien met Zlatan Ibrahimovic, die tussen 2001 en 2004 onder contract stond bij Ajax. De vader van international Daley Blind was destijds hoofd jeugdopleidingen bij de Amsterdammers.

Op 17 oktober 2017 komt de 33-jarige spits van Paris Saint-Germain met het Zweedse nationale elftal naar Nederland voor de laatste speelronde van de WK-kwalificatiereeks. Een jaar eerder, op 6 september 2016, gaat Oranje op bezoek in Scandinavië. Blind kijkt uit naar de dubbele confrontatie met Ibrahimovic. ‘Ik vind het wel een uitdaging om tegen hem te spelen, omdat ik hem als een van de beste spitsen ter wereld zie’, zegt de bondscoach tegen De Telegraaf.

Blind onderhoudt nog altijd een goede relatie met Ibrahimovic. Als de twee elkaar tegenkomen, komt het altijd tot een vriendelijke handdruk. ‘Maar ik heb niet dagelijks met hem op het veld gestaan, dus veel meer dan dat stelt onze relatie niet voor’, aldus de Nederlandse oefenmeester.

Praat Mee!