Berghuis voor vier jaar naar Watford

Watford heeft maandag de transfer van Steven Berghuis afgerond, zo meldt de club op de eigen website. De 23-jarige aanvaller komt over van AZ en heeft een vierjarig contract getekend bij de promovendus in de Engelse Premier League.

Vorige week kwam AZ al tot een overeenkomst met Watford. De Noord-Hollanders ontvangen volgens Voetbal International ongeveer 6,5 miljoen euro voor Berghuis, die in de zomer van 2012 overkwam van FC Twente. In Alkmaar groeide de linksbuiten uit tot een van de uitblinkers in het elftal van John van den Brom en dat bleef niet onopgemerkt bij andere clubs. PSV leek lange tijd de nieuwe werkgever te worden van Berghuis, maar de landskampioen gaf uiteindelijk de voorkeur aan het vastleggen van de Uruguayaan Gastón Pereiro.

Moeilijke keuze

Toen Watford zich meldde bij de Alkmaarse clubleiding, twijfelde Berghuis in eerste instantie aan het aanbod van The Hornets. Dat bevestigde zijn vader, eenmalig Oranje-international Frank Berghuis, ook in gesprek met RTV Noord-Holland. ‘Voor Steven is de keuze moeilijk. Bij Watford denk je niet meteen eerst wauw, al is het geld wel wauw natuurlijk’, zei Berghuis senior vorige week, voordat AZ en Watford tot een akkoord waren gekomen.

Uiteindelijk is Berghuis alsnog overstag gegaan. Met zijn overstap naar Watford hoopt de linksbenige vleugelspits zich definitief in de selectie van het Nederlands elftal te spelen. Eind mei mocht Berghuis zich voor de eerste keer bij Oranje melden. Hij maakte een goede indruk op de toenmalige bondscoach Guus Hiddink, maar tot een debuut kwam het uiteindelijk niet.

Praat Mee!