PSV teleurgesteld: Oranje-international Afellay naar Stoke

PSV kan de komst van Ibrahim Afellay definitief op haar buik schrijven. De Eindhovenaren hoopten de meervoudige Oranje-international binnen te halen, maar daar heeft Stoke City een stokje voor gestoken. The Potters hebben vandaag (maandag) een persoonlijk akkoord bereikt met Afellay over een tweejarige verbintenis, zo meldt De Telegraaf aan het begin van de avond.

Afellay komt na een teleurstellend avontuur bij FC Barcelona transfervrij over. De middenvelder kwam de afgelopen seizoenen op huurbasis uit voor Schalke 04 en Olympiakos Piraeus. Afellay wist bij beide clubs over een heel seizoen genomen niet te overtuigen, waardoor Barcelona besloot zijn contract niet te verlengen.

Het besluit van Afellay is een flinke streep door de rekening van PSV. De regerend landskampioen deed onlangs een contractvoorstel aan de Marokkaanse Nederlander, maar daar ging hij niet meteen op in. In plaats daarvan besloot Afellay, met het aanbod van PSV op zak, te wachten op clubs uit het buitenland. En dat heeft uiteindelijk effect gesorteerd.

photo credit: Freddy Monteiro via photopin cc

 

Praat Mee!