‘We zijn heel blij dat Afellay voor ons heeft gekozen’

De Nederlandse enclave in de Premier League wordt met de week groter. Na Memphis Depay (Manchester United), Georginio Wijnaldum (Newcastle United), Jordy Clasie (Southampton) en Steven Berghuis (Watford) heeft ook Ibrahim Afellay een contract getekend in Engeland. De 29-jarige Utrecher speelt de komende twee seizoenen voor Stoke City, de club waar ook Erik Pieters en Marco van Ginkel (op huurbasis) voor uitkomen.

Tony Scholes, directeur van Stoke City, is maar wat blij met het aantrekken van Afellay. ‘Het is geen geheim dat Ibrahim in de belangstelling stond van veel clubs en we zijn daarom heel blij dat hij voor ons gekozen heeft’, laat Scholes weten op de website van de club.

Volgens de bestuurder kan Afellay niet wachten om zijn eerste wedstrijd namens Stoke te spelen. De middenvelder annex aanvaller zou komend weekend al zijn officieuze debuut kunnen maken tijdens een vriendschappelijk toernooi in Duitsland. ‘Hij heeft zin om in de Premier League aan de slag te gaan en kent al heel veel spelers van ons. Ik twijfel er niet aan dat zij Ibrahim zullen helpen om zich snel thuis te laten voelen hier’, doelt Scholes op de aanwezigheid van oud-PSV’er Pieters en Van Ginkel. (Foto: Instagram)

Praat Mee!