‘Clausule in contract verlost John mogelijk snel van Benfica’

Een clausule in het contract van Ola John leidt er mogelijk toe dat Benfica zich wat soepeler gaat opstellen tegenover geïnteresseerde clubs. Investeringsmaatschappij Doyen Sports bezit de helft van de transferrechten van John, en dat zou de reden zijn dat de Portugese topclub snel van de Oranje-aanvaller af wil.

Benfica legde John in 2012 voor vijf jaar vast, mede dankzij een flinke bijdrage van Doyen Sports. Bij het opstellen van het contract liet de investeringsmaatschappij destijds een clausule opnemen die Benfica verplicht om in het derde contractjaar het deel van Doyen Sports terug te betalen. Het gaat hierbij om een bedrag van zes miljoen euro. De hoofdstedelingen kunnen alleen onder die afspraak uit als ze John tijdens de huidige transferperiode weten te slijten aan een andere club, zo weet de Portugese krant Record.

John zit al een tijdje op een dood spoor bij Benfica. De kampioen van Portugal ziet het logischerwijs niet zitten om een miljoenenbedrag neer te tellen waardoor John kan worden behouden voor de club. Het heeft er dan ook alles van weg dat Benfica zich in de laatste maand van de transfermarkt coulanter zal opstellen naar clubs die zich willen versterken met de oud-speler van FC Twente. Eerder ketste een transfer naar Swansea City nog af, omdat de Engelsen niet bereid waren om te voldoen aan de vraagprijs voor John.

Praat Mee!