De Jong niet zeker over manager: ‘Misschien had hij wel geluk’

Siem de Jong hoopt na een seizoen vol blessureleed definitief door te breken bij Newcastle United. Dat zal de middenvelder moeten doen onder het bewind van een oude bekende: Steve McClaren werd in 2010 kampioen met FC Twente. De Jong speelde op dat moment bij Ajax, dat naast het net viste.

‘Hij won destijds de titel in Nederland. Met Ajax werden we dat seizoen tweede, dus misschien had de manager wel geluk. Ik heb nog nooit onder hem getraind, omdat hij natuurlijk de trainer van de tegenstander was. In Nederland heeft McClaren succes geboekt met een team dat niet veel titels wist te winnen. Het was dus een fantastische prijs voor Twente toen’, begint de zesvoudig Oranje-international tegenover Chronicles.

‘Nu ik enkele weken onder hem heb gewerkt, kan je zien dat hij op een Nederlandse manier wil spelen. Voor ons als Hollandse jongens is dat fijn’, vervolgt de aanvallende middenvelder. ‘Het is goed om McClaren hier te hebben, hij wil echt ‘voetbal’ spelen. Hij heeft een heldere visie en speelwijze.’

Praat Mee!