Van Persie staat voor debuut in voorronde Champions League

Het avontuur bij Fenerbahçe gaat dinsdag officieel van start voor Robin van Persie. De nieuwe werkgever van de 31-jarige Nederlander neemt het vanavond in de derde voorronde van de Champions League op tegen Shakhtar Donetsk, dat vorig jaar als tweede eindigde in de Oekraïense competitie. Waarschijnlijk begint Van Persie op de bank, omdat hij nog een kleine conditionele achterstand heeft.

‘Ik heb pas drie groepstrainingen achter de rug, maar ik volg met de conditietrainer een intensief schema om op hetzelfde niveau te komen als mijn ploeggenoten’, vertelt Van Persie op de website van zijn club. ‘Ik voel me prima, het enige wat ik mis is wedstrijdritme’, aldus de 98-voudige international van het Nederlands elftal, die het seizoen begon bij Manchester United.

Europese rentree

De belangrijkste duels van Fenerbahçe staan meteen aan het begin van het seizoen op de planning. Nadat de club uit Istanboel de afgelopen twee seizoenen was uitgesloten van Europees voetbal wegens een groot omkoopschandaal, mag het zich dit jaar mogelijk weer melden op het allerhoogste niveau. Fenerbahçe moet zich dan wel door twee voorrondes zien te knokken.

Shakhtar is de eerste horde die genomen moet worden door Van Persie en zijn ploeggenoten. De Rotterdammer kent de krachten van de Oekraïense club. ‘We weten dat het erg moeilijk gaat worden. Shakhtar heeft een heel goed team, met Manchester United had ik het twee jaar geleden heel lastig met ze’, herinnert Van Persie zich. (Foto: Twitter)

Praat Mee!