Vitesse treedt in uitverkocht huis aan tegen Southampton

Na een jaar afwezigheid maakt Vitesse donderdag zijn Europese rentree. In de derde voorronde van de Europa League nemen de Arnhemmers het overmorgen op tegen het Southampton van Ronald Koeman. De supporters van de Engelse club lopen massaal uit voor het treffen met Vitesse. 

Maandag maakte Southampton bekend dat alle kaartjes in het St. Mary’s-stadion, dat plaats biedt aan 32.500 toeschouwers, over de toonbank zijn gegaan. Vitesse wordt in Zuid-Engeland gesteund door ongeveer 1500 supporters die hun club achterna reizen. De winnaar van de play-offs krijgt een zware kluif aan Southampton. De Premier League-sensatie eindigde het afgelopen seizoen als zevende en kreeg daardoor voor het eerst in twaalf jaar tijd weer een Europees ticket.

Problemen met visums

Even leek het erop dat Vitesse met een flink ingedunde selectie af moest reizen naar Engeland vanwege een verscherpte regelgeving omtrent het toekennen van visums. Er zou geen mogelijkheid bestaan om voor spelers buiten de EU op korte termijn een visum te regelen. Dat zou betekenen dat Guram Kashia, Vako Qazaishvili (beide uit Georgië), Marvelous Nakamba (Zimbabwe), Danilo Pantic, Uros Djurdjevic (Servië), Renato Ibarra (Ecuador), Milot Rahsica (Albanië) en Denis Olynyk (Oekraïne) thuis zouden moeten blijven.

Ajax en PSV wezen de Arnhemse club er vervolgens op dat bij een bureau in Parijs alsnog versneld visums zijn te regelen. Volgens De Telegraaf heeft Vitesse daardoor een groot probleem weten te voorkomen. (Foto: Collin Smith, Wiki Commons)

Praat Mee!