Fräser sloeg aanbieding KNVB af

ADO Den Haag-trainer Henk Fräser heeft deze zomer een aanbieding van de KNVB naast zich neergelegd. De 48-jarige oud-voetballer kon bij de bond aan de slag gaan als bondscoach van Jong Oranje, maar hij besloot ADO trouw te blijven.

Dat de Nederlandse voetbalbond in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach uitkwam bij Fräser, deed hem goed. ‘Flirten is absoluut het mooiste wat er is, toch?’, zegt de geboren Surinamer tegen Omroep West. ‘Maar uiteindelijk is het gene wat ik heb, heel erg waardevol. Er is hooguit oogcontact geweest. Of ik koffie heb gedronken? Niets van dat’, aldus Fräser.

‘Ik wil hier slagen’, legt de voormalige assistent-trainer bij Jong Oranje zijn keuze uit om niet in te gaan op de interesse van de KNVB. ‘Ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit echt heb getwijfeld’, aldus de zesvoudig international. Fräser ziet nog voldoende uitdagingen in Den Haag. Zo was hij niet tevreden over het afgelopen seizoen. ‘Ik vind dat we op z’n minst als twaalfde hadden moeten eindigen, maar we worden dertiende. Dat hebben we gewoon niet goed gedaan.’

Uiteindelijk besloot de KNVB voormalig Almere City-coach Fred Grim aan te stellen als bondscoach van Jong Oranje. De oud-doelman tekende een contract tot en met het EK onder 21 in 2017.

Praat Mee!