Van Persie speelt gelijk bij debuut voor Fenerbahçe

Robin van Persie heeft dinsdagavond zijn officiële debuut gemaakt voor Fenerbahçe. De aanvoerder van het Nederlands elftal viel twintig minuten voor tijd in, maar kon niet het verschil maken tegen Shakhtar Donetsk (0-0). 

Zoals verwacht startte Van Persie op de bank aan de derde voorrondewedstrijd in de Champions League. Trainer Vitor Pereira startte met de 29-jarige Moussa Sow in de punt van de aanval, omdat Van Persie nog een kleine conditionele achterstand heeft. ‘Ik voel me prima, het enige wat ik mis is wedstrijdritme’, ging de Rotterdammer voor de aftrap in op zijn fysieke gesteldheid.

In de 68ste minuut mocht Van Persie bij een 0-0 stand invallen voor Sow, zijn concurrent voor de positie als diepe spits. De oud-spits van Manchester United kreeg nog een aardige mogelijkheid vlak voor tijd, maar daarbij vergat Van Persie de bal te controleren. Daardoor kon hij uiteindelijk niet gevaarlijk worden.

Met een 0-0 gelijkspel op zak reist Fenerbahçe volgende week af naar Oekraïne voor de return tegen Shakthar. De nummer twee van de Oekraïense wijkt voor dat duel uit naar Lviv, omdat de eigen thuishaven in Donetsk zich middenin het oorlogsgebied bevindt.

Video debuut Van Persie

Bekijk hieronder de beelden van het debuut van Van Persie.

Praat Mee!