‘Clasie hoeft zich over het fysieke geen zorgen te maken’

Met zijn 1,69 meter zit Jordy Clasie ver onder de gemiddelde lengte van spelers die actief zijn in de Premier League. Gelukkig voor de 24-jarige Oranje-international staat er met Victor Wanyama (1,90 meter) een beest van een vent naast hem op het middenveld van Southampton. Maarten Stekelenburg denkt dan ook niet dat zijn landgenoot zich zorgen hoeft te maken over zijn lengte.

‘Clasie is bij ons voor het voetballende gedeelte gehaald, dat weten wij allemaal’, zegt de 32-jarige Nederlander tegen De Telegraaf. ‘En dat vult hij ook goed in. Die hoeft zich over het fysieke niet al te veel zorgen te maken, naast hem loopt Wanyama. Tegen Groningen en Feyenoord zagen we al dat dit goed ging’, aldus Stekelenburg.

De voormalige eerste doelman van het Nederlands elftal haalt daarmee de zienswijze van Taco van den Velde onderuit. De verslaggever van Voetbal International stelde een aantal weken geleden dat Clasie te klein is voor de Premier League. ‘Jordy Clasie is 1 meter 69. Voor een defensieve middenvelder in de Premier League zou dat vrij uniek zijn’, scheef Van den Velde in zijn column. ‘En met reden. De Engelse clubs zoeken op die positie namelijk ook naar lengte en kopkracht, omdat de aanvoerlijn naar de spitsen moet worden afgesneden. Op die positie moet een speler in staat zijn het kopduel aan te gaan met een van de twee spitsen wanneer die zich laten inzakken om de lange bal vanuit de defensie door te koppen.’

Praat Mee!