Wijnaldum legt de lat hoog: ‘Zet mij op 10 en ik zorg voor doelpunten en assists’

Oranje-international Georginio Wijnaldum kan niet wachten tot de Premier League gaat beginnen en hoopt een belangrijke rol te krijgen in het elftal van Newcastle United-trainer Steve McClaren, zo zegt hij in gesprek met Shields Gazette. ‘Ik wil graag op 10 spelen, want daar liggen mijn krachten.’ 

De oud-PSV’er is blij dat zijn coach volgens de Hollandse school speelt, waarin vaak wordt gespeeld met een ‘nummer tien’. Wijnaldum wil die rol graag op zich nemen. ‘Op 10 ben ik op mijn best. Als je mijn kwaliteiten optimaal wil benutten, dan moet ik op een positie staan waar ik zowel doelpunten kan maken als assists kan geven. Ik kan dat het beste in een centrale positie op het middenveld, ik voel mij daar erg comfortabel en hoop dat de coach daar ook zo over denkt’, zegt de middenvelder.

De kersverse miljoenenaankoop liet in de voorbereiding al zien waartoe hij in staat is door meerdere malen te scoren, maar Wijnaldum is blij dat hij nu eindelijk in Engeland kan spelen. ‘De tour in de USA was geweldig, maar ik kan nu wennen aan de Engelse wedstrijden. Het gaat hier toch een stuk sneller en vooral qua fysiek doen zelfs de ploegen uit de Championship niets onder voor ons’, vertelt de middenvelder van het Nederlands elftal, die begin juni nog trefzeker was in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland.

‘We moeten klaar zijn voor het nieuwe seizoen en we trainen keihard. Gelukkig ken ik de trainer en zijn speelstijl al een beetje’, besluit Wijnaldum. (Foto: Twitter)

Praat Mee!