Sneijder wenst Platini succes in race FIFA-voorzitterschap

UEFA-voorzitter Michel Platini heeft zich woensdag officieel kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van de FIFA. De Franse oud-voetballer lijkt daarbij de steun te krijgen van Wesley Sneijder, die hem via Twitter succes wenste richting de verkiezingen van volgend jaar.

De Oranje-middenvelder volgt daarmee het voorbeeld van de KNVB, dat zich positief heeft uitgesproken over de kandidatuur van Platini. ‘De KNVB ziet Platini als een serieuze kandidaat om voorzitter van de wereldvoetbalbond te worden’, schrijft de voetbalbond in een persbericht. ‘De oud-voetballer heeft veel ervaring als bestuurder, onder meer opgedaan als voorzitter van de UEFA. De KNVB is een groot voorstander van bestuurlijke vernieuwing van de FIFA, juicht de komende verkiezingen daarom toe, en is positief over de kandidatuur van Platini.’

De KNVB wil wel benadrukken dat het nog geen keuze heeft gemaakt. ‘De kans is reëel dat er zich nog meer kandidaten melden in de strijd om het leiderschap van de FIFA. Pas als die namen bekend zijn, neemt het bestuur van de KNVB een beslissing over zijn positie in de verkiezingen van 26 februari’, luidt het standpunt van de bond.

Praat Mee!