Southampton kleurt geel-zwart voor EL-duel met Vitesse

Zowel voor Southampton als Vitesse wordt het onderlinge treffen in de Europa League een bijzondere wedstrijd. Beide supportersgroepen kijken reikhalzend uit naar het duel van donderdagavond, dat in een uitverkocht St. Mary’s stadion wordt afgewerkt. Volgens De Telegraaf reizen maar liefst 1.800 Vitesse-fans vandaag en morgen af naar de Engelse havenstad, die langzaamaan geel-zwart begint te kleuren.

Southampton was in het seizoen 2003/2004 voor het laatst actief in Europa. The Saints werden destijds in de eerste ronde van de UEFA Cup (de voorganger van de Europa League) uitgeschakeld door het Roemeense Steaua Boekarest. Voor Vitesse is het nog niet zo lang geleden dat ze Europees voetbal speelden, maar het feit dat voormalig Vitesse-trainer Ronald Koeman aan het roer staat bij Southampton geeft het duel een extra lading voor de Arnhemmers.

Ook de korte reisafstand naar Zuid-Engeland maakt dat de heenwedstrijd in de derde voorronde van de EL in trek is. De supporters uit Arnhem reizen hun ploeg per bus, trein, auto, boot of vliegtuig achterna. Een paar honderd van hen hopen in Southampton nog een kaartje te kunnen scoren voor de wedstrijd, ondanks dat de Engelse club al heeft meegedeeld dat alle kaarten zijn verkocht.

Southampton – Vitesse

De wedstrijd tussen Southampton en Vitesse begint donderdagavond om 21.05 uur. Het duel wordt live uitgezonden door FOX Sports en is eveneens te volgen in het liveblog van Onze11, dat morgenavond ongeveer twee uur voor de aftrap wordt gepubliceerd.

Praat Mee!