PSV baalt van keuze Afellay: ‘Was een welkome versterking geweest’

Marcel Brands had gehoopt dat Ibrahim Afellay voor PSV zou kiezen. Nu de middenvelder er echter voor gekozen heeft om bij Stoke City te gaan spelen, laat de technisch directeur weten dat de Eindhovense club niet verder op zoek zal gaan naar versterkingen voor het middenveld.

In gesprek met Voetbal International laat Brands weten dat de club momenteel geen prioriteit stelt aan het zoeken van versterkingen voor het middenveld. De eventuele komst van Afellay werd gezien als een buitenkansje. ‘Ibi zou een welkome versterking zijn geweest. Alleen als we iemand van vergelijkbaar niveau vinden die een directe versterking voor de ploeg betekent, zullen we deze transferperiode nog proberen een middenvelder aan te trekken.’

De sportbestuurder denkt echter dat dat nog niet mee zal vallen. ‘Zeker niet omdat Afellay natuurlijk transfervrij was’, aldus Brands. In 2011 verruilde de Nederlands international PSV voor FC Barcelona. Daar kwam hij echter nooit uit de verf. Na diverse keren verhuurd te zijn, liep in de zomer van 2015 het contract van de middenvelder af.

Praat Mee!