‘Benfica rondt komst Nederlands toptalent snel af’

Begin juli maakte Benfica melding van de komst van FC Twente-aanvaller Bilal Ould-Chikh. De officiële presentatie laat voorlopig op zich wachten, omdat de jeugdinternational nog altijd niet zijn handtekening heeft gezet onder het vijfjarige contract dat in Lissabon op hem ligt te wachten. Volgens het Portugese Record komt daar snel verandering in en wordt Ould-Chikh vandaag voorgesteld als de nieuwe aanwinst.

De reden dat het allemaal wat langer duurt voordat de transfer van de creatieve vleugelspeler wordt afgerond, heeft alles te maken met de leeftijd van Ould-Chikh. Minderjarige spelers mogen zich niet langer dan drie jaar verbinden aan een club. Afgelopen dinsdag vierde Ould-Chikh zijn achttiende verjaardag, waardoor hij nu wel voor vijf jaar kan tekenen in de Portugese hoofdstad.

Ould-Chikh staat bekend als een van de grootste talenten van zijn lichting. De linkspoot maakte op zestienjarige leeftijd zijn debuut bij FC Twente. In het afgelopen seizoen speelde Ould-Chikh vijftien competitiewedstrijden voor de Tukkers, waarin hij eenmaal trefzeker was.

Aan het begin van deze maand was Ould-Chikh nog met Oranje onder 19 actief op het jeugd-EK in Griekenland. Het elftal van bondscoach Aron Winter werd in de groepsfase uitgeschakeld, nadat het in de laatste groepswedstrijd niet verder kwam dan een gelijkspel tegen de leeftijdsgenoten uit Spanje (1-1).

Praat Mee!