KNVB klaar met politie: ‘Staking treft voetbal in het hart’

Het eerste Eredivisieweekend staat op de tocht wegens een aangekondigde staking van de nationale politie. De KNVB hoopt dat de politiebonden geen gehoor geven aan de oproep. en volgend weekend gewoon aan het werk gaan. Volgens de Nederlandse voetbalbond zou een nieuwe staking ‘organisatorisch en sportief een flinke klap zijn.’ 

‘Het zou de derde keer in drie maanden tijd zijn dat de sport betrokken wordt in dit conflict’, doelt een woordvoerder van de KNVB in gesprek met Voetbal International onder andere op de afgelasting van de competitiewedstrijd Feyenoord – Vitesse in mei van dit jaar. ‘Een staking zou organisatorisch en sportief een flinke klap zijn. Als het doorgaat, treft deze actie het voetbal in het hart. De clubs, spelers en supporters kijken al tijden uit naar het openingsweekend’, aldus de bond.

De aangekondigde staking komt als een complete verrassing voor de KNVB, dat bij het opstellen van het speelschema rekening heeft gehouden met de wensen van de politie. ‘We hebben het wedstrijdschema vooraf uitvoerig besproken met diverse partijen, waaronder de politie. De KNVB heeft er alles aan gedaan om de druk op politie zo laag mogelijk te houden’, laat de KNVB weten bij monde van de zegsman.

Praat Mee!