‘Qatar legt zich neer bij winter WK’

De organisatie van het WK 2022 in Qatar wil het toernooi liever in de zomer houden, maar is ook klaar voor een WK in de winter. Dat heeft Ronald de Boer vandaag begrepen van de grote man van het organisatiecomité, Hassan al-Thawadi.

De Boer was als ambassadeur betrokken bij de WK-bid van Qatar. “Ik heb gesproken met Hassan al-Thawadi en die heeft gezegd: ons standpunt blijft hetzelfde, wij hebben gekozen voor een WK in de zomer en daar gaan we ook vanuit. Maar als het FIFA-comité anders besluit, dan zijn we daar ook klaar voor.”

De oud-voetballer gaat er naar aanleiding van de uitspraken van FIFA-secretaris Jérôme Valcke vanuit dat het toernooi inderdaad wordt verplaatst. “Waar rook is, is vuur. Ik verwacht wel dat ze al een soort beslissing hebben genomen en ik denk niet dat het in de zomer wordt gehouden.”

De Boer heeft zelf enkele jaren gevoetbald in Qatar. Van begin november tot begin mei kan er volgens hem prima worden gespeeld, maar in juni en juli kan het ruim boven de 40 graden worden. “Dat is geen pretje. Maar het gaat ook vooral om de fans. Het WK moet één groot feest worden en dat moet het niet alleen in de gekoelde stadions zijn, maar ook daarbuiten. Je kan niet overal een koepel overheen gooien.”

[Best_Wordpress_Gallery gallery_type=”slideshow” theme_id=”1″ gallery_id=”1″ sort_by=”order” order_by=”desc” slideshow_effect=”fade” slideshow_interval=”20″ slideshow_width=”800″ slideshow_height=”500″ enable_slideshow_autoplay=”0″ enable_slideshow_shuffle=”0″ enable_slideshow_ctrl=”1″ enable_slideshow_filmstrip=”1″ slideshow_filmstrip_height=”90″ slideshow_enable_title=”1″ slideshow_title_position=”top-center” slideshow_enable_description=”1″ slideshow_description_position=”bottom-center” enable_slideshow_music=”0″ slideshow_music_url=”” watermark_type=”none” watermark_link=”http://web-dorado.com”]

Praat Mee!