Van Hooijdonk wil ADO-spits bij Oranje zien

Pierre van Hooijdonk denkt de ideale tip voor bondscoach Danny Blind. De voormalig international ziet in Michiel Kramer de perfecte pinchhitter voor Oranje, waarmee hij de spits van ADO Den Haag boven Klaas-Jan Huntelaar, Bas Dost en Luuk de Jong verkiest.

‘Wie kan Oranje nu over het dode punt helpen, wanneer de wedstrijd daar om vraagt?’, vraagt Van Hooijdonk zichzelf af in zijn Voetbal International-column. ‘Ik kan eigenlijk maar één iemand bedenken die voor de rol van dé pinchhitter van Oranje in aanmerking komt: Michiel Kramer. Als ik Danny Blind was, zou ik hem vast bij het Nederlands elftal halen. Zeker nu er een alles of niets-periode aanbreekt in de EK-kwalificatie’, pleit de oud-spits van onder meer NAC Breda en Feyenoord.

‘In vergelijking met Dost en De Jong, heeft Kramer namelijk de meeste kenmerken’, is de in Steenbergen geboren Van Hooijdonk van mening. ‘Hij is de beste kopper, is het minst bang, kan over de grond een bal aannemen, heeft de gave bij acht van de tien voorzetten dreiging te veroorzaken en, het belangrijkste, hij maakt goals. Dat hij bij ADO Den Haag speelt en niet bij een topclub is volstrekt niet relevant.’

‘Zelf speelde ik ook bij NAC (van 1991 tot 1995, red.) toen ik voor het eerst werd opgeroepen voor Oranje’, trekt Pi-Air de vergelijking. ‘Het gaat juist om die eerder genoemde specifieke kwaliteiten. En die heeft Kramer. En nog een pré: hij is van de drie het meest een klootzak, als u begrijpt wat ik bedoel. Hij brengt een extra portie agressiviteit met zich mee.’

Kramer staat volgens verscheidene media in de belangstelling van het Feyenoord, waar Van Hooijdonk eerder zelf onder contract stond. In Rotterdam lijkt men echter spitsen genoeg te hebben met Colin Kazim-Richards, Dirk Kuijt (ex-international) en Elvis Manu (Nederlands jeugd-international).

 

Praat Mee!