Clasie dreigt start Premier League te moeten missen

Jordy Clasie maakte donderdagavond zijn officiële debuut voor Southampton in het met 3-0 gewonnen Europa League-duel met Vitesse. De 24-jarige middenvelder is echter niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Clasie moest zich na ruim een uur laten vervangen met een hamstringblessure. Ronald Koeman is bang dat de Oranje-international niet op tijd is hersteld voor de seizoensopening tegen Newcastle United.

Op het eerste oog leek Clasie last te hebben van kramp, maar dat werd na afloop van de wedstrijd ontkracht door Koeman. ‘HIj had last van zijn hamstring’, zei de Nederlandse oefenmeester. ‘Morgen kan ik meer over de ernst vertellen. Het is mogelijk dat hij de start van het seizoen mist, want hamstringblessures zijn altijd gevaarlijk.’

Koeman gaat volgende week zondag met zijn ploeg op bezoek bij Newcastle United, waar hij vijf landgenoten tegen het lijf loopt: Tim Krul, Vurnon Anita, Daryl Janmaat, Siem de Jong en Georginio Wijnaldum. Laatstgenoemde kan tegen Southampton zijn Premier League-debuut maken voor Newcastle.

Praat Mee!