Engelse media sceptisch over blessuregevoelige Afellay

Sinds zijn overstap naar FC Barcelona wordt Ibrahim Afellay achtervolgd door blessureleed. De 29-jarige middenvelder van Oranje heeft de grootste moeite om een seizoen lang fit te blijven en daar is de Engelse pers inmiddels ook achtergekomen. Zij zetten dan ook hun vraagtekens bij het tweejarige contract dat Stoke City maandag liet ondertekenen door Afellay.

De Britse media doken deze week in het blessureverleden van de 50-voudig international en stuitten daarbij onder andere op zijn zware knieblessure als speler van Barcelona. Ook in zijn uitleenperiode bij Schalke 04 stond Afellay lange tijd aan de kant met een fikse bovenbeenblessure. Er bestaan dan ook grote twijfels of de Marokkaanse Nederlander het fysieke geweld in de Premier League wel aankan.

Peter Coates, voorzitter van Stoke City, probeert de vraagtekens achter de naam van Afellay weg te halen. ‘Ibrahim heeft natuurlijk een medische keuring ondergaan. Onze medische staf is overtuigd van zijn conditie’, aldus de Engelse bestuurder. ‘Vorig seizoen heeft hij wel een mooi aantal wedstrijden gespeeld en dat is bemoedigend. We verwachten dat hij gewoon beschikbaar is voor het team, dus we zijn zeer blij dat we de transfer hebben afgerond. Afellay is natuurlijk een erg goede speler met een zeer goede achtergrond.’ (Foto: Castroquini-FCB, Wiki Commons)

 

Praat Mee!