Van der Vaart verbaasde zich over beleid Real: ‘Gekkenwerk’

Rafael van der Vaart maakte twee jaar lang onderdeel uit van het koninklijke bolwerk van Real Madrid. In 2008 kwam de aanvallende middenvelder voor circa dertien miljoen euro over van Hamburger SV. Na een jaar zonder prijzen ontdekte Van der Vaart al gauw de keiharde wetten in de Spaanse hoofdstad.

De 109-voudig Oranje-international werd op voorspraak van president Ramon Calderón, technisch directeur Predrag Mijatovic en coach Bernd Schuster naar Real gehaald, maar die waren binnen de kortste keren vertrokken uit Madrid. ‘In drie maanden tijd waren ze allemaal weg. Gekkenwerk’, blikt Van der Vaart tegenover het Spaanse AS terug op zijn avontuur bij De Koninklijke.

Het jaar na zijn debuutseizoen moesten onder anderen Arjen Robben en Wesley Sneijder het veld ruimen vanwege de tegenvallende resultaten. Volgens Van der Vaart wordt op de burelen van het Santiago Bernabéu stadion alleen maar gekeken naar de korte termijn. ‘Als je bij Real niets wint, wordt dat gezien als een gigantisch fiasco’, aldus de 32-jarige Nederlander. ‘Het is de ongeduldigste club ter wereld. Wanneer je een wedstrijd verliest, is dat het einde van de wereld. Toch ben ik er trots op dat ik twee jaar voor deze club mocht spelen’, sluit Van der Vaart positief af. (Foto: Juan Fernández, Wiki Commons)

Praat Mee!