Arena schrikbarend leeg voor duel om Johan Cruijff Schaal

De supporters van PSV en FC Groningen lopen bepaald niet uit voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Voor het duel tussen de landskampioen en de bekerwinnaar van het afgelopen seizoen werden tot dusver slechts 24.000 kaarten verkocht.

PSV-trainer Phillip Cocu vindt het jammer dat de Amsterdam Arena zondag nog niet eens voor de helft gevuld zal zijn. ‘Het liefst hebben we zoveel mogelijk supporters bij ons. Het moet een feestje worden. Het is heel teleurstellend’, tekende De Telegraaf op uit de mond van de oefenmeester. Ook zijn collega Erwin van de Looi keek vreemd op van de tegenvallende kaartverkoop. ‘Het gaat toch echt om een prijs’, aldus de hoofdtrainer van de Groningers.

Dat de Nederlandse clubs niet warm worden van de Johan Cruijff Schaal, is algemeen bekend. In de voorgaande seizoenen liep de kaartenverkoop ook al niet storm. Desalniettemin wil Van de Looi de traditie om de strijd om de supercup in de Arena te spelen niet verbreken. ‘Als je het neutraal bekijkt ben ik daar geen voorstander van. Het moet ook een bepaalde traditie, iets speciaals worden. De bekerfinale is ook altijd in De Kuip.’

Cocu vindt dat dat wel iets is wat overwogen moet worden. ‘Als de wedstrijd in Eindhoven of in Groningen was gespeeld had het stadion vol gezeten. Het is iets om over na te denken’, aldus de oud-international. (Foto: Alf van Beem)

Praat Mee!