Brands hield Qatarezen weg bij Depay: ‘Zij spelen PlayStation in het echt’

PSV versterkte zich deze zomer met Maxime Lestienne van Al-Arabi uit Qatar. De Eindhovenaren huren de talentvolle Belg voor een seizoen en dit geeft de nieuwe verhoudingen in het voetbal weer. Oranje-international Memphis Depay had ook in Qatar kunnen spelen, maar technisch directeur Marcel Brands veegde het voorstel direct van tafel.  

Al-Arabi meldde zich vorig jaar zomer bij PSV om Depay over te nemen voor een lage prijs. Het plan van de Qatarezen was om Depay vervolgens bij een Europese club te stallen. ‘Dat hebben we niet gedaan uiteraard. Hun idee is om spelers ergens te plaatsen en rendement te halen,’ zo zegt Brands in gesprek met het NRC. ‘Ze maken het aantrekkelijk door deze jonge spelers een geweldig salaris aan te bieden. Ze spelen een soort Playstation met echte mensjes.’

De nieuwe huurling Lestienne is wel gezwicht voor het grote geld uit Qatar. De Frans sprekende Belg werd beschouwd als toptalent bij Club Brugge, maar verbaasde iedereen door vorig jaar zomer over te stappen naar Al-Arabi, die hem direct aan Genoa verhuurde. ‘Dit is de nieuwe economie in het voetbal. Maar het maakt de spelers niet minder goed. Lestienne is gewoon een goede voetballer,’ eindigt Brands zijn interview.

Praat Mee!