Verheije hekelt amateurisme bij blessure Clasie

Jordy Clasie had zijn debuut voor Southampton anders voorgesteld dan gedacht. De middenvelder raakte in het Europa-League duel geblesseerd en Ronald Koeman twijfelt of de Oranje-international tijdig fit is voor de start van de Premier League. Inspannings-goeroe Raymond Verheije laakt het gebrek aan professionalisme bij de Engelse club en steekt dit ook niet onder banken of stoelen.

‘Jammer om dergelijk amateurisme te zien bij Southampton. Aankoop Jordy Clasie heeft een hamstringblessure opgelopen, omdat ze hem direct in het diepe hebben gegooid,’ Twittert Verheije. ‘Als spelers op een hoger niveau aan de slag gaan, moeten ze rustig aan het niveau wennen. In de eerste weken en maanden zijn ze niet direct in staat om daar in mee te gaan,’

‘Coaches moeten daar rekening mee houden. Laat aankopen wennen aan hun nieuwe omgeving, zo voorkom je onnodige blessures. Maar helaas lopen er veel onopgeleide trainers rond die nieuwe spelers in het diepe gooien. Zo lopen ze dus blessures op,’ eindigt Verheije zijn betoog op Twitter.

Praat Mee!