PSG spreekt harde taal: ‘Ik moet vertrekken bij de club’

Gregory van der Wiel heeft geen toekomst meer bij Paris Saint-Germain. De Parijse topclub heeft de rechtsback van het Nederlands elftal laten weten dat hij nog deze zomer weg moet bij de regerend kampioen van Frankrijk. In gesprek met Le Parisien spreekt de verdediger zijn teleurstelling uit. 

De verdediger die in de zomer van 2012 de overstap van Ajax naar PSG maakte was niet geselecteerd voor de Franse Supercup, waarom weet hij zelf ook niet. ‘Ik wil bij PSG blijven, maar de club wil dat ik vertrek. De situatie is duidelijk,’ verteld Van der Wiel verbitterd.

De 44-voudig international moet dus na drie seizoenen vertrekken bij de hoofdstedelingen, hier veroverde hij onder meer drie keer de landstitel, drie keer de Supercup, twee keer de Franse Beker en een keer de Coupe de France. Ook kwam hij 105 keer in actie voor PSG waarin hij bij 19 doelpunten betrokken was.

De afgelopen transferperiode werd Van der Wiel al in verband gebracht met een overgang naar AS Roma en Manchester United, maar deze werden nooit concreet. Zaakwaarnemer Mino Raiolo heeft al wel twee aanbiedingen ontvangen uit de Premier League voor zijn client, maar om welke clubs het gaat is nog niet duidelijk.

Praat Mee!