Advocaat nog niet uitgewinkeld, Nederlandse spits op schaduwlijst

Dick Advocaat zou volgens The Daily Mirror Jurgen Locadia op zijn schaduwlijstje hebben staan als nieuwe spits voor Sunderland. Als Sunderland er niet in slaagt om Fenerbahce spits Moussa Sow in te lijven, dan zal er een bod richting Eindhoven gaan voor de jonge spits. 

De Kleine Generaal haalde deze transferperiode al Jeremain Lens en hoogstwaarschijnlijk Leroy Fer naar Sunderland, maar daar kan dus een derde Nederlander bijkomen. Omdat de huidige spitsen Steven Fletcher, Danny Graham en Connor Wickham afgelopen seizoen veel moeite hadden met het maken van doelpunten wil Advocaat zijn aanvalslinie een extra impuls geven. Moussa Sow staat op nummer een, maar de onderhandelingen tussen de clubs nemen veel tijd in beslag terwijl de Premier League over een week begint. Als de onderhandelingen spaak lopen, dan zal er nog deze week een bod worden verstuurd naar PSV.

De 21-jarige Locadia heeft de afgelopen weken duidelijk gemaakt dat hij wil vertrekken bij de landskampioen. Ondanks verwoede pogingen van Marcel Brands en Philip Cocu om de spits om te praten, wil hij ergens wekelijks aan spelen toekomen en zich gewaardeerd voelen. De coach en spits van Jong Oranje werkte al eens eerder samen bij PSV in het seizoen 2013/2014, toen kwam hij tot 17 doelpunten in 41 wedstrijden.

Foto: instagram

Praat Mee!