PSV wint Johan Cruijff Schaal

Het duel tussen FC Groningen en PSV is geëindigd in een 0-3 overwinning voor de Eindhovenaren. FC Groningen had lange tijd het beter van het spel, echter wist de ploeg van Edwin de Looi de kansen niet te verzilveren.

De strijd om de Johan Cruijff Schaal begon behoorlijk evenwichtig met weinig kansen aan beide kanten. Echter was daar na 24 minuten opeens Luuk de Jong. De spits van de ploeg uit Eindhoven kopte prachtig binnen na een perfect aangemeten voorzet van Arias. Vervolgens zette Groningen PSV flink onder druk en creëerde het een aantal goede kansen, Linssen raakte het houtwerk nog voor de ploeg uit het noorden.

De tweede helft bracht eenzelfde spelbeeld, echter kreeg de ploeg van Edwin de Looi iets minder de ruimte om te voetballen van PSV. Het duel was al snel beslist: Adam Maher schoot na een lekkere solo vanaf de rand van de zestien buiten het bereik van Sergio Padt binnen. Vervolgens ging Groningen gewoon weer door met waar het gebleven was: aanvallen. Weer creëerde de ploeg uit Groningen een paar aardige kansen. PSV maakte nog een doelpunt tegen de verhouding op het veld in: Luuk de Jong schoot na een rommelbal snoeihard binnen. De Eindhovenaren wisten na 90 minuten nog een penalty te versieren, echter lag keeper Padt in de weg voor Guardado.

Voorbeschouwing Johan Cruijff Schaal:

– PSV staat vanavond voor de vijftiende keer in de eindstrijd om de Johan Cruijff Schaal, de Eindhovenaren moeten alleen Ajax voor zich dulden die met zestien keer lijstaanvoerder zijn. PSV won de prijs al negen keer, Groningen won de prijs nog nooit.

 Mochten de Eindhovenaren de eerste prijs van het seizoen pakken, dan lopen ze uit op hun rivalen uit Amsterdam. Ajax won de Johan Cruijff Schaal, terwijl het zestien keer in de finale stond, slechts acht keer. PSV staat vóór het duel al op negen schalen en kan dus hopen op haar tiende.

Scoreverloop:

’24 |  (0-1) | Luuk de Jong
’50 |  (0-2) | Adam Maher
’64 |  (0-3) | Luuk de Jong

Opstellingen:

Opstelling PSV: Zoet; Arias, Bruma, Isimat, Poulsen; Hendrix, Pröpper en Maher; Narsingh, De Jong, Locadia.

FC Groningen: Padt; Botteghin, Antonia, De Leeuw, Rusnak, Linssen, Lindgren, Tibbling, Hiariej, Tamata, Hateboer.

 

Bijzonderheden:

Praat mee:

Praat mee over PSV – FC Groningen via Twitter!

Foto: Steindy

Praat Mee!